Appartementen Brouwhuis
 • Appartementen Brouwhuis


  Breda
 • vanaf € 900 per maand
 • Omschrijving
 • Kenmerken
 • Indeling
 • Omgeving

Appartementen Brouwhuis

WONEN, WERKEN EN RECREËREN IN HET BROUWHUIS

Unieke woonruimte in Breda. Als eigenaar van het brouwhuis heeft TTRR 13 appartementen aan te bieden. Deze woningen zijn verschillend van stijl en oppervlakte en zeer bijzonder in sfeer en uitstraling.

 

Object

Een korte historie. 

Bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’ is één van de meest kenmerkende panden in Breda met een rijke historie. In dit monument was een belangrijke brouwerij van Nederland gevestigd. De oorspronkelijke brouwerij werd in 1538 opgericht en genoemd naar de tegenovergelegen smidse ‘De Drij Hoefijssers’.

In de loop der eeuwen is het pand in andere handen overgegaan maar behield het zijn ‘brouwhuis-functie’. In 1887 werd op de locatie een volledig nieuwe brouwerij gerealiseerd. Hier werd onder andere het bekende bier ‘Oranjeboom’ en ‘Skol’ gebrouwen. Door overnames en een verschuiving van de productie bleek het pand begin deze eeuw echter niet meer rendabel; reden waarom het in 2004 werd gesloten. Het pand biedt als industrieel erfgoed fantastische mogelijkheden voor een nieuwe binnenstedelijke ontwikkeling.                              

Het Brouwhuis. 

Ontwikkelaar TTRR is eigenaar van ‘Het Brouwhuis’. Door ons is het initiatief genomen tot het herbestemmen en restaureren van bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’. Door de grootte van het gebouw, de opmerkelijke ruimten en de ideale ligging biedt het fantastische mogelijkheden om in dit monument te gaan wonen, werken en recreëren. Zo bevat het pand bijzondere vertrekken met ieder een heel eigen decoratieve afwerking en sfeer zoals bijvoorbeeld het circa negen meter hoge ketelhuis, de eveneens negen meter hoge machinekamer en de brouwzaal met koperen ketels.

Wij hebben het pand in oude glorie hersteld, waarbij het gebouw het hart vormt van nieuwe binnenstedelijke ontwikkelingen. Het pand is gerenoveerd en verbouwd en wordt voor een groot deel als kantoorruimte verhuurd. Daarnaast is er een horecagelegenheid in gevestigd en zijn er 13 appartementen gerealiseerd.

 

Oppervlakte

In het Brouwhuis zijn aan de noordzijde 13 appartementen gerealiseerd. Deze woningen zijn toegankelijk via de oostelijke ingang langs het Ceresplein of de westelijke ingang via het Brouwhuisplein. Tevens kunnen de woningen worden bereikt via de ondergrondse parkeerkelder aan de noordzijde. De appartementen zijn verdeeld over 3 lagen voorzien van 2 trappenhuizen en 2 liften.

De woningen zijn gerealiseerd in grootte van 66 m2 tot 145 m2. De appartementen zijn voorzien van een moderne badkamer en keuken en tijdloos tegelwerk en sanitair. Aan de noordzijde hebben de appartementen zicht op de binnentuin van het Brouwhof. De appartementen op de 3de etage hebben aan de zuidzijde zicht over het brouwhuis richting de singels.

 

Parkeren

Parkeergelegenheid is mogelijk in de parkeervakken in de Ceresstraat en in de naastgelegen ondergrondse parkeergarage zijn meerdere parkeerplaatsen te huur. Vanuit deze ondergrondse parkeergarage is het Brouwhuis direct bereikbaar.

Parkeergelegenheid iom Wonen Breeburg.

 

Huurprijs

De huurprijzen liggen tussen de € 900,- en € 1.550,- per maand exclusief servicekosten.

 

Huurtermijn

Minimaal 1 jaar.

 

Opleveringsdatum

Beschikbaar per 1 oktober 2017

 

Bestemming

Woning

 

Voorzieningen

Het pand wordt op een hoog niveau opgeleverd waarbij de oude elementen van de brouwerij in ere worden hersteld. Denk hierbij aan herstellen van oude tegelwanden, vlak stucwerk, luxe badkamer en keuken, tijdloos tegelwerk en sanitair, ventilatie en lift.

 

Aanvaarding

Beschikbaar per 1 oktober 2017

 

Plattegronden

Eerste verdieping  

Eerste verdeping  

Eerste verdieping  

Eerste verdieping  

Eerste verdieping  

Tweede verdieping  

Tweede verdieping  

Derde verdieping  

Maisonette 2e +3e verdieping  

Maisonette 2e +3e verdieping  

Maisonette 2e +3e verdieping  

Maisonette 2e +3e verdieping  

Maisonette 2e +3e verdieping  Foto'sLigging

De locatie ‘Spoorzone’ in het centrum is een vernieuwende en uitdagende aanvulling voor Breda. Het gehele gebied beslaat circa 160 hectare; het ontwikkelingsgebied ‘De Drie Hoefijzers’ - waarvan ‘Het Ketelhuis' deel uitmaakt - omvat circa 8 hectare en is één van de eerste gebieden die tot ontwikkeling is gebracht. ‘Spoorzone’ zal in zijn totaal worden getransformeerd tot een binnenstedelijke woon- en werkomgeving waarbij een mix van wonen, werken, ontspanning en dienstverlenende functies een plaats zullen krijgen. De ligging van ‘Het Ketelhuis’ aan het Ceresplein in Breda is ideaal; letterlijk op wandelafstand van het station en het historisch centrum van Breda. Buitengewoon prettig om te werken. Aanreizen via het openbaar vervoer (met trein of bus) is  bijzonder gemakkelijk terwijl ook de uitvals-wegen snel bereikbaar zijn. Zo vindt u de A26 op 4 kilometer afstand en de A16 op slechts 6 kilometer.

KAART

MEER INFORMATIE?

Stel hier uw vraag Brochure downloaden

Blijf op de hoogte:

Of kom direct in contact met ons.

 • Ginnekenweg 96
 • 4818 JJ Breda
 • +31 88 - 82 25 555
 • info@ttrr.nl

INFORMATIE
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

TTRR
Ginnekenweg 96
4818 JJ Breda
Tel.: +31 88 - 82 25 555
TTRR Bent u op zoek naar een kantoorpand of bedrijfsruimte in Breda of omgeving? Bekijk dan ons aanbod karakteristieke kantoorpanden en bedrijfspanden.

- Kantoorpanden Breda
- Kantoorruimte Oosterhout
Copyright © 2013 TTRR. Alle rechten voorbehouden.