Het Brouwhuis
 • Het Brouwhuis

  Ceresstraat 15A
  4811 CA Breda
 • 145 per m²
 • Omschrijving
 • Kenmerken
 • Indeling
 • Omgeving

Kantoorpand Breda Brouwhuis

Uniek kantoorpand of bedrijfsruimte in Breda.
Als eigenaar van het brouwhuis heeft TTRR ruim 4000 m2 aan kantooroppervlakte aan te bieden.
De kantoorruimtes zijn verschillend van stijl en oppervlakte en zeer bijzonder in sfeer en uitstraling.

 

Object

Een korte historie

Bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’ is één van de meest kenmerkende panden in Breda met een rijke historie. In dit monument was een belangrijke brouwerij van Nederland gevestigd. De oorspronkelijke brouwerij werd in 1538 opgericht en genoemd naar de tegenovergelegen smidse ‘De Drij Hoefijssers’.

In de loop der eeuwen is het pand in andere handen overgegaan maar behield het zijn ‘brouwhuis-functie’. In 1887 werd op de locatie een volledig nieuwe brouwerij gerealiseerd. Hier werd onder andere het bekende bier ‘Oranjeboom’ en ‘Skol’ gebrouwen. Door overnames en een verschuiving van de productie bleek het pand begin deze eeuw echter niet meer rendabel; reden waarom het in 2004 werd gesloten. Het pand biedt als industrieel erfgoed fantastische mogelijkheden voor een nieuwe binnenstedelijke ontwikkeling.
 

Het Brouwhuis

Ontwikkelaar TTRR is eigenaar van ‘Het Brouwhuis’. Door ons is het initiatief genomen tot het herbestemmen en restaureren van bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’. Wij hebben het voornemen het pand in oude glorie te herstellen, waarbij het gebouw het hart zal gaan vormen van nieuwe binnenstedelijke ontwikkelingen. Het pand wordt gerenoveerd en verbouwd waarna het voor een groot deel als kantoorruimte zal worden aangeboden. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor wonen, een grand-café, een sportschool met wellness en een kinderdagverblijf. Met name de ruimten voor kantoorgelegenheid en horeca zijn zeer verschillend qua oppervlakte en bijzonder in uitstraling en sfeer. De interieurs zijn voor een groot deel van hoog-monumentale waarde.

 

De metamorfose van historisch erfgoed

Door de grootte van het gebouw, de opmerkelijke ruimten en de ideale ligging biedt het fantastische mogelijkheden om in dit monument te gaan wonen, werken en recreëren. Zo bevat het pand bijzondere vertrekken met ieder een heel eigen decoratieve afwerking en sfeer zoals bijvoorbeeld het circa negen meter hoge ketelhuis, de eveneens negen meter hoge machinekamer en de brouwzaal met koperen ketels. Deze site of brochure geeft u niet alleen een goed beeld van de talloze mogelijkheden maar is tegelijkertijd een uitnodiging om met ons in contact te treden. Indien u geïnteresseerd bent willen wij graag met u overleggen hoe wij ook uw ideeën of wensen kunnen integreren in ons plan.

 

Oppervlakte

Ongekende mogelijkheden op 250 tot 800 m2

‘Het Brouwhuis’ is circa 102 meter lang, 27 meter diep en telt acht bouwlagen. Dit enorme volume biedt volop perspectieven voor het realiseren van woon- en kantoorruimte maar ook voor een recreatieve invulling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grand-café, sportschool, wellness of kinderopvang. Ook het ruime bestemmingsplan biedt tal van opties. Architectenbureau HMV (Haverman van den Meiracker Vermeulen) heeft inmiddels een eerste ontwerp verzorgd waarin diverse mogelijkheden zijn opgenomen. Aangezien in dit stadium ten aanzien van de finale invulling en detaillering nog veel mogelijk is, staan wij ook open voor ideeën en initiatieven. Op de volgende pagina’s tonen wij schematisch de invulling van het gebouw en vindt u per bouwlaag een meer uitgewerkt plan.

 

Parkeren

Parkeergelegenheid is mogelijk in de parkeervakken in de Ceresstraat en in de naastgelegen ondergrondse parkeergarage zijn meerdere parkeerplaatsen te huur. Vanuit deze ondergrondse parkeergarage is het Brouwhuis direct bereikbaar.

 

Huurprijs

De huurprijs is € 145,-- per m², per jaar exclusief BTW. De huurprijs is afhankelijk van de gewenste ruimte en het opleveringsniveau.

 

Huurtermijn

Voor een periode van 5 jaar + 5 optiejaren.
Opleveringsdatum in onderling overleg, eventueel op korte termijn beschikbaar.

 

Opleveringsdatum

In onderling overleg, eventueel op korte termijn beschikbaar.

 

Bestemming

Het pand wordt gerenoveerd en verbouwd waarna het voor een groot deel als kantoorruimte zal worden aangeboden. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor wonen, een grand-café, een sportschool met wellness en een kinderdagverblijf. Met name de ruimten voor kantoorgelegenheid en horeca zijn zeer verschillend qua oppervlakte en bijzonder in uitstraling en sfeer. De interieurs zijn voor een groot deel van hoog-monumentale waarde. De unieke industriële sfeer van het pand zal zoveel mogelijk behouden blijven waarbij onder andere wanddecoraties, geglazuurd metsel- en tegelwerk, monumentale en decoratieve vloeren, stalen dakspanten, glas in lood, ornamenten en gietijzeren pilaren worden hersteld en  gerestaureerd. Tevens krijgen ze een prominente plaats in de beleving van het pand.

 

Voorzieningen

Het pand wordt op het hoogst denkbare niveau opgeleverd waarbij bovendien gebruik wordt gemaakt van state-of-the-art techniek.  Denk hierbij aan prachtig vlak stucwerk, fraaie lichtarmaturen, luxe toiletgroepen, energiezuinige klimaatinstallatie met een gebalanceerde ventilatie met WTW (warmte-terug-winning) luchtbehandeling,  elektrische installatie, optimale geluids- en warmte-isolatie, isole-rende dubbele beglazing en daklichten, brandalarm, deuren met driepuntssluiting en inbraakwerende sloten en een inbraak-beveiligingsinstallatie.

 

Stijlvolle entree uit 1887

‘Het Oude Brouwhuis’ zal als hoofdentree gaan fungeren. Dit bouwdeel, het oudste deel van het pand, vindt haar oorsprong in 1887 en zal volledig in oude glorie worden hersteld en representatief worden afgewerkt met een stijlvolle receptie.

Maatgevend voor de totale nieuwbouw is het hoogst haalbare afwerkingsniveau.
Dat zult u straks zien aan de buitenzijde van het gebouw maar ook aan de binnenzijde.

De buitengevel wordt waar nodig gerestaureerd waarbij het metselwerk en de betonelementen worden gestraald, hersteld en het voegwerk wordt vernieuwd. Veel houtwerk wordt hersteld en opnieuw gelakt. Gezien de status als ‘Rijksmonument’ wordt hierbij uiterst zorgvuldig te werk gegaan en worden alle authentieke details behouden en, waar nodig, gerestaureerd.

Datzelfde geldt vanzelfsprekend ook voor het binnenwerk. Hier vinden wij veel prachtige authentieke details en materialen terug. Voor de herindeling hebben wij samengewerkt met de architect. Glas in lood, ornamenten, gietijzeren pilaren, tegelwerk en vloeren blijven zoveel mogelijk behouden en dragen bij aan de unieke sfeer van dit pand. 

 

Energielabel

Volgt op korte termijn.

 

Aanvaarding

In onderling overleg, eventueel op korte termijn beschikbaar.

 

Voorschot/servicekosten

Nader te bepalen.

 

Zekerheidsstelling

Bankgarantie ter hoogte van drie maanden huur inclusief BTW.

 

Prijsindexering

Jaarlijkse indexering op basis van de CBS indexclausule.

 

BTW

Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

 

Voorbehoud

Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

 

Indeling

Ongekende mogelijkheden op 250 tot 800 m2

‘Het Brouwhuis’ is circa 102 meter lang, 27 meter diep en telt acht bouwlagen. Dit enorme volume biedt volop perspectieven voor het realiseren van woon- en kantoorruimte maar ook voor een recreatieve invulling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grand-café, sportschool, wellness of kinderopvang. Ook het ruime bestemmingsplan biedt tal van opties. Architectenbureau HMV (Haverman van den Meiracker Vermeulen) heeft inmiddels een eerste ontwerp verzorgd waarin diverse mogelijkheden zijn opgenomen. Aangezien in dit stadium ten aanzien van de finale invulling en detaillering nog veel mogelijk is, staan wij ook open voor ideeën en initiatieven. Op de volgende pagina’s tonen wij schematisch de invulling van het gebouw en vindt u per bouwlaag een meer uitgewerkt plan.

 

Bouwlagen

7 bouwlagen

Realisatie extra oppervlakte

Door de hoogte van de bouwlagen is het in sommige gevallen mogelijk entresols (tussenverdiepingen) te realiseren waardoor er extra oppervlakte gecreëerd kunnen worden. Met de architect kunt u de diverse mogelijkheden bespreken.

 

Plattegronden

Kelder  

Begane grond  

Eerste verdieping  

Tweede verdieping  

Derde verdieping  

Vierde verdieping  

Vijfde verdieping  

Zesde verdieping  

Zevende verdieping  Foto'sVideo

Bekijk video


360° viewDownloads

Ligging

Algemeen

De regio West Brabant met Breda als middelpunt ligt strategisch uitermate gunstig ten opzichte van de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen en de luchthavens Zaventem (Brussel) en Schiphol. Breda beschikt over uitstekende infrastructuur met aansluitingen op de snelwegen A16, A27 en A58. Door de ligging aan de HSL-Zuid, een innovatief en hoogwaardig openbaar vervoersysteem, is een extra dimensie aan de strategische positie van Breda toegevoegd. Met ruim 170.000 inwoners en een verzorgingsgebied van circa 350.000 inwoners vervult Breda een centrumfunctie in de regio. Breda beschikt over een breed aanbod van middelbaar en hoger onderwijs, een vanuit de historie levendig centrum met uitgebreid winkelaanbod en een prettig woon- en leefklimaat. De zakelijke dienstverlening, groothandel, industrie en logistiek voelen zich thuis in de dynamiek van de stad Breda met een zeer interessant en aantrekkelijk ondernemersklimaat.

 
Ideale ligging

De locatie ‘Spoorzone’ in het centrum is een vernieuwende en uitdagende aanvulling voor Breda. Het gehele gebied beslaat circa 160 hectare; het ontwikkelingsgebied ‘De Drie Hoefijzers’ - waarvan ‘Het Brouwhuis’ deel uitmaakt - omvat circa 8 hectare en is één van de eerste gebieden die tot ontwikkeling wordt gebracht. ‘Spoorzone’ zal worden getransformeerd tot een binnenstedelijke woon- en werkomgeving waarbij een mix van wonen, werken, ontspanning en dienstverlenende functies een plaats zullen krijgen. ‘Het Brouwhuis’ speelt hier met haar aanbod van wonen, werk, horeca en leisure volledig op in.

 
spoorzone

De ligging van ‘Het Brouwhuis’ aan de Ceresstraat in Breda is ideaal; letterlijk op wandelafstand van het station en het historisch centrum van Breda. Buitengewoon prettig dus om te wonen want alles wat de stad Breda zo aantrekkelijk maakt vindt u om de hoek. Maar als kantoorruimte is ‘Het Brouwhuis’ ook praktisch. Aanreizen via het openbaar vervoer (met trein of bus) is  bijzonder ge-makkelijk terwijl ook de uitvals-wegen snel bereikbaar zijn. Zo vindt u de A26 op 4 kilometer afstand en de A16 op slechts 6 kilometer.

 

KAART

 

MEER INFORMATIE?

Stel hier uw vraag Brochure downloaden

Blijf op de hoogte:

Of kom direct in contact met ons.

 • Ginnekenweg 96
 • 4818 JJ Breda
 • +31 88 - 82 25 555
 • info@ttrr.nl

INFORMATIE
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

TTRR
Ginnekenweg 96
4818 JJ Breda
Tel.: +31 88 - 82 25 555
TTRR Bent u op zoek naar een kantoorpand of bedrijfsruimte in Breda of omgeving? Bekijk dan ons aanbod karakteristieke kantoorpanden en bedrijfspanden.

- Kantoorpanden Breda
- Kantoorruimte Oosterhout
Copyright © 2013 TTRR. Alle rechten voorbehouden.